SSE FIRE PROTECTION

Systeem oplossingen

Beschikt uw pand over een automatische brandbeveiligingsinstallatie?

U wilt een veilig gebouw voor uw medewerkers en processen. Een brandbeveiligingsinstallatie zorgt 24 uur per dag voor veiligheid en continuïteit door het detecteren, controleren en bestrijden van een beginnende brand. Zo kunt u de schade aan uw processen en gebouw beperken en wordt veilig vluchten voor medewerkers mogelijk.

Brandbeveiligingsinstallaties op maat
Afhankelijk van het gebouw/project en uw wensen ontwerpen wij een systeem op maat. Ons doel is een brandveilige omgeving voor u en uw processen te creëren.

Gecertificeerde automatische brandbeveiligingsinstallaties die wij voor u kunnen ontwerpen, installeren en beheren;

  • Hoge druk watermistinstallaties van FOGTEC
  • Sprinkler & branddetectie installaties
  • Schuimblusinstallaties (o.a. PGS15 & 29)
  • Blusgasinstallaties (Chemisch en Inert)

Watermistinstallaties
Een watermistinstallatie is een vast aangebracht brandblusinstallatie die een beginnende brand kan detecteren, signaleren en beheersen.

Watermistsystemen verschillen niet veel met normale sprinklersystemen in hun technische werking maar wel in het eind resultaat. Een watermist sprinklerinstallatie gebruikt veel minder water en minimaliseert daardoor de waterschade tijdens het blussen van een brand. De mist word verspreid door met hoge druk uit de sprinkler te  komen. De mist koelt de lucht in de ruimte en zorgt ervoor dat de vlammen geen zuurstof meer krijgen. Hierdoor koelt de ruimte snel af en word de rook verspreid. Hierdoor wordt een ruimte snel weer veilig voor mensen die er niet uit konden door de rook of hitte. De mist zorgt ervoor dat de vlammen mindersnel overslaan naar andere brandbare stoffen.

Een watermistsysteem plaatsen
Een watermistsysteem blust dus zeer efficiënt en is daarom uitermate effectief bij branden die zich snel ontwikkelen. Maar een nog groter voordeel is wellicht dat de waterschade minimaal is. Watermistsystemen zijn daarom ideaal voor ruimten met een hoog brandrisico of een kwetsbare inboedel, zoals computerruimtes, datacenters, turbines, clean rooms, machineruimten en archiefruimten.

De materiaalkosten van een watermist systeem ten opzichte van een traditionele sprinklerinstallatie liggen echter hoger, maar indien men de brandveiligheid integraal benadert zal de toepassing van watermist veelal leiden tot enorme kostenreducties op het gebied van watervoorziening, vastrecht en montage (met name in bestaande gebouwen). Daarnaast is tevens de dekking per watermist nozzle gemiddeld groter bij watermist systeem hetgeen ook een kostenreductie met zich meebrengt.

SSE Fire Protection is dealer van de hoge druk watermistsystemen van FOGTEC voor land-based systemen in de Benelux.

Onze ervaren door FOGTEC getrainde monteurs plaatsen in al deze gevallen deskundig een watermistsysteem, zonder dat u daar last van ondervindt.